Waxen

Waxen in plaats van scheren, laseren, of epileren. Eén ding is zeker. De populariteit van waxen is ongekend. Dat is ook niet heel vreemd. Waxen is een uiterst effectieve methode om de huid te ontharen.

De historie van waxen

Waxen is al een eeuwenoude vorm van lichaamsontharing en vindt haar oorsprong in de Egyptische oudheid. Schoonheid speelde een onmiskenbare rol. Een gladde en zo bleek mogelijke huid waren in die tijd de schoonheidsidealen. Daar hoorde ook een haarvrije huid bij. Een gladde haarvrije lichaam werd toen al als een teken van reinheid, vitaliteit en schoonheid beschouwd. Haar op het lichaam gold als onhygienisch en werd met olie en vuursteentjes verwijderd. Later werd het verwijderen van haar met behulp van suiker een populaire methode.Waxen

Soorten wax

Het is belangrijk om in de basis te weten wat waxen precies is en waarmee je dat doet. Want als je zelf aan de slag gaat is het wel zo handig te weten welke verschillende soorten wax je daarbij moet gebruiken. Maar vooral ook waarom. Hoe meer je hierover te weten komt hoe beter je begrijpt hoe een waxspecialist te werk gaat.

Het verwijderen van haar kan je met verschillende soorten wax doen en in principe gaat het om de volgende soorten waxen:

 • Hardwax (Ook wel Hotwax genoemd)
 • Softwax (Ook wel Stripwax genoemd)

 

Softwax en Hardwax

Waxen met hardwax

Hardwax, ook wel bekend als striploze wax of Hotwax. Een ontharingswax die veel wordt gebruikt in waxsalons, waar onder andere waxbehandelingen worden uitgevoerd, zoals een brazilian wax.

Hoe werkt een hard wax?

Een hard wax wordt eerst op temperatuur gebracht zodat het vloeibaar wordt. Na het aanbrengen van de wax op de huid wordt de aangebrachte ontharingswax binnen enkele seconden hard. Met name dit uithardingsproces (hars koelt af en krimpt), zorgt ervoor dat de haartjes worden ingekapseld door de wax/hars. Hoe beter de kwaliteit van de ontharing wax hoe beter de haartjes vast gaan zitten. 

De striploze wax, wordt het meest gebruikt voor het ontharen van kleinere en gevoeligere oppervlakten. Denk hierbij aan oksels, bikinilijn, kin, wenkbrauwen, neus, oren en bovenlip.

Hardwax

Waxen met Softwax

Softwax, ook wel bekend als stripwax. Een ontharingswax die veel wordt gebruikt voor de huidoppervlakten, zoals benen en rug.

Hoe werkt een Softwax?

Ook een softwax wordt eerst op temperatuur gebracht zodat het vloeibaar wordt. Softwax is in pot of harspatroon verkrijgbaar. In pot wordt met een spatel aangebracht en softwax in een harsvulling wordt met een harspatroon in een harsverwarmer aangebracht. Het grote verschil met hardwax is dat een stripwax niet hard wordt door afkoeling, maar kleverig blijft. De haartjes kleven aan de wax vast en de wax wordt met een strip van de huid getrokken. Bij het verwijderen van de strip worden alle haartjes inclusief haarwortel uit het haarzakje getrokken. 

De stripwax/softwax, wordt het meest gebruikt voor het ontharen van grotere delen van het lichaam. Denk hierbij aan schouders, rug en benen. 

Softwax stripwax

Softwax of Hardwax | De voor- en nadelen 

Beide soorten waxen zijn ontwikkeld en hebben zo hun voor en na-delen. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

 

De voordelen van waxen met Hardwax

 • Prettig in gebruik
 • Voelt zacht aan
 • Je kunt er heel precies meer ontharen
 • Meestal net iets minder pijnlijk
 • Beter voor de gevoelige huid
 • Werkt schoner, minder plakkerig en daardoor fijner
 • Geschikt voor gevoelige delen van het lichaam, zoals de intieme zones

De voordelen van waxen met strip Softwax

 • Handig voor grotere oppervlakten
 • Een behandeling gaat er iets sneller mee
 • Doorgaans voordeliger in gebruik

Nadelen van beiden

Eigenlijk zijn die er niet echt. Beide waxsoorten vullen elkaar goed aan bij een waxbehandeling. In de praktijk zul je ervaren dat in een waxsalon zeer waarschijnlijk niet alleen met of de hardwax of de stripwax wordt gewerkt.

Bij het waxen met softwax  kan het soms vervelend zijn dat je werkt met een plakkerige substantie. Daarbij is het echt belangrijk dat de stripwax dun genoeg wordt aangebracht. Te dik kan een soort van lijmlaag veroorzaken wat bij het verwijderen echt pijnlijk is. Het verwijderen van de wax dient daarom ook met een snelle en krachtige beweging te worden gedaan.

Oftewel, waxen is een vak. Daarom een goede reden om een waxsalon te zoeken waar specialisten aan het werk zijn!

 

Ook een vermelding op Waxing-salon.nl?

 • Meer bezoekers naar je website
 • Korting op waxproducten
Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Het vinden van een waxsalon in Drenthe, die zowel de Brazilian als Boyzilian wax uitvoert,  is soms erg lastig. Op onze website vind je waxsalons die gespecialiseerd zijn in de intieme wax methoden. Misschien niet een wax salon direct bij jou in de buurt, maar zeker op een goed berijdbare afstand. Vind hier je wax salon in de provincie Drenthe en deel je ervaringen met ons.

;

Waxsalons in Drenthe

;

Onafhankelijk

;

Brazilian & Boyzilian wax

;

Gratis vermelding voor klanten van waxing-shop.nl

Heb je vragen over de werking van de website? dan kun je via het contactformulier je vraag stellen. Wil je een vermelding op onze website of een eigen pagina? Ook dat is mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de kosten en wat we voor jou kunnen betekenen. 

info@waxing-salon.nl

;

De beste waxsalons

;

Gespecialiseerd in waxing

;

Bestel wax met gratis vermelding

;

Vergoot je vindbaarheid in Drenthe