Waxspecialisten
Brazilian wax  

Brazilian wax salon vinden, doe je hier! Ben jij opzoek naar een schoonheidssalon of waxsalon die gespecialiseerd is in de Brazilian wax? Hier vind je de specialisten in Nederland

Gesponsord

Brazilian wax Amsterdam

Wax&Go in Amsterdam is specialist op het gebied van de intieme wax methoden. Met passie voor het vak weet Maya je snel op je gemak te krijgen. Met al heel wat vlieguren op haar naam, kan zij zich gerust een hooggekwalificeerde waxspecialist noemen. Met de grootste zorg waxt ze de intieme zones met uiterste precisie. De combinatie van de beste waxproducten met jarenlange ervaring, maakt de waxbehandeling een stuk comfortabeler. Dus ben je opzoek naar een waxsalon in Amsterdam speciaal voor een aangename Brazilian wax behandeling? Maak dan een afspraak met Maya!

Brazilian waxsalon

De Brazilian wax (ook wel Hollywood genoemd) is een methode om waarbij het schaamhaar op en rondom de schaamstreek geheel of gedeeltelijk door middel van een warme wax wordt verwijderd (hotwax). De warme vloeibare hars wordt met behulp van een waxspatel aangebracht op de gebieden waar het haar verwijderd moet worden. Na het uitharden van de warme wax, wordt de wax, inclusief de haartjes, met een snelle beweging verwijderd.

Deze techniek vraagt om deskundigheid om eventuele verwondingen of ingegroeide haren te voorkomen. Zeker bij het verwijderen van haar op en rondom de intieme delen is het belangrijk dat deze waxtechniek door een wasspecialist wordt uitgevoerd. Het gebied is kwetsbaar en lastig om zelf bij te komen. De eerste keer kan pijnlijk zijn, maar het resultaat is zeker de moeite waard. Glad, aantrekkelijk en fris. Het voordel van een Brazilian wax is dat het haar langer wegblijft en na verloop van tijd zelfs in mindere mate terugkomen. De tijd tussen een waxbehandeling wordt hierdoor steeds langer.

De voordelen van een Braziliaanse wax 

 • Tussen 3 en 6 weken glad en haarvrij
 • Super glad, fris en zacht resultaat
 • Minder last van ingegroeide haren
 • Minder kans op verwondingen
 • Het scheermes kan de kast in
 • Minder last van jeuk
 • Geen last van stoppels
 • Na verloop van tijd minder haargroei
 • De haartjes komen zachter terug
 • Minder kans op infecties
 • Veel prettiger bij een massage

Meer over de Brazilian wax

Op internet is er weinig informatie te vinden over deze vorm van waxen. Toch zijn de meeste vrouwen, die nog geen wax ervaring hebben, erg nieuwsgierig over dit onderwerp. Want wie praat er nou niet met haar vriendinnengroep over dit onderwerp. Elke vrouw stoeit met lichaamsbeharing. Wat moet je er nou mee. Scheren, epileren of is misschien een laserbehandeling beter. Allemaal vragen waar wij je hopelijk met dit artikel een beetje antwoord op kunnen geven.

waar komt het vandaan?

Waxen is al een eeuwenoude manier van lichaamsontharing. In de tijd van de Romeinen en Grieken werd deze manier van ontharen al beleefd als een teken van reinheid, vitaliteit en schoonheid. In de jaren 60 werd het waxen van de bikini streek steeds populairder door de komst van de bikini. Het begon met het verwijderen van het haar wat buiten de bikinilijn uitstak. Verder ging men in deze tijd nog niet echt.

De Brazilian wax is eigenlijk pas in de jaren 90 populair geworden. Daar hebben 7 zussen in New York een grote bijdrage aan geleverd. Zij openden in 1994 een wax salon in New York. Daar groeide de populariteit van de Braziliaanse wax in mum van tijd. De serie Sex in the City heeft de Braziliaanse wax pas echt uit de taboesfeer gehaald. In deze serie vertelt Carrie Brashaw uitvoerig over haar eerste Brazilian wax sensatie.

Jouw eerste Brazilian wax ervaring

Het eerste wat jij je waarschijnlijk af vraagt, is of een Brazilian wax behandeling pijn doet. Je hebt er vast al veel over gelezen. Het antwoord daarop is kort: Het is niet pijnloos. Alhoewel veel wax salons een pijnloze wax behandeling pretenderen. Wij zouden liegen als we dat zouden bevestigen. Maar het waxen van de intieme delen, voelt voor iedereen anders. Waar het bij de een pijn doet, voelt de ander amper iets. Pijn wordt door iedereen anders beleefd. Er is dus geen standaard antwoord op mogelijk. Maar laat je niet leiden door de verhalen die er over de Brazilian wax te vinden zijn.

90% van de vrouwen loopt na een Brazilian wax behandeling euforisch de salon uit. Waarom? Het super gladde resultaat zorgt voor een aantrekkelijk en fris gevoel. Vervolgens ga je ook nog ervaren hoe fijn het is om een aantal weken even geen omkijken te hebben voor de boel down under. Je hoeft gewoonweg tussen de 3 en 6 weken niet te scheren. Nog niet overtuigd, of toch beetje nerveus voor een behandeling? Je kunt ook gewoon vooraf een paracetamol nemen. Hoe relaxter je bent, hoe minder pijn je bij de Brazilian wax behandeling zult ervaren.

Wat zijn de nadelen van een Brazilian wax?

 • De behandeling kan pijnlijk zijn. Maar het is goed te doen!
 • Je moet de haren aan het eind iets langer laten groeien, zodat het te waxen is

Allergische reactie na het harsen

In veel hars producten is colofonium (rosin, hars) verwerkt. Sommige mensen krijgen, wanneer de huid in aanraking komt met colofonium, een allergische reactie. Colofonium is een plantaardige ingrediënt, wat wordt vervaardig uit naaldbomen. Het is een stof wat veel wordt verwerkt in cosmetica producten.

Wat kun je wel en wat kun je beter niet doen?  

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten om eventuele problemen of nadelige reacties van de huid te voorkomen. Hieronder geven wij jou een aantal tips om zowel voor als na het harsen rekening mee te houden. Dit advies is geheel gratis, dus neem het ter harte..

Wat je beter niet kunt doen:

 • Ga niet onder de zonnebank vlak voor en vlak na de wax behandeling
 • Ga niet vlak na de behandeling zwemmen in chloor- of zoutwater
 • Vlak na de behandeling sporten? Even opletten, het kan nog gevoelig zijn
 • Scrub je huid niet de eerste 2 a 3 dagen na de harsbehandeling
 • Laat het haar niet te lang groeien
 • Niet tussen de behandelingen door scheren!
 • Niet vlak voor de behandeling je huid insmeren met een vette lotion

Wat je beter wel kunt doen:

 • Regelmatig je haar laten weg harsen.
 • Scrub je huid regelmatig (lees hier waarom scrubben goed is)
 • Bescherm je huid tegen de zon met een hoge factor
 • Trek na het harsen loszittende kleren aan
 • Smeer je huid regelmatig in met een lotion
 • Je huid dagelijks onderhouden met een goede lotion
 • Last van ingegroeide haartjes? Gebruik een lotion tegen ingroeiden haren
 • Douchen voor een Brazilian wax behandeling

Full Brazilian wax

Bij een Full Brazilian wax wordt de gehele schaamstreek onthaard.

Brazilian Triangle wax

Bij de Brazilian Triangle wax wordt de bikinilijn voor zover gewaxt, dat er nog een vorm van een triangle overblijft.

Brazilian strip wax

Bij de Brazilian strip wax, blijft er een klein streepje schaamhaar staan. De rest wordt rondom de schaamstreek geheel verwijdert.

Brazilian string wax

De Brazilian string wax is een veel toegepaste bikini wax. Hier blijft een steviger streepje schaamhaar intact dan bij de Brazilian strip wax.

Vind Brazilian wax salon 

Zoek en vind een waxsalon die gespecialiseerd is in de waxen. Ben jij opzoek naar een schoonheidssalon of waxsalon met ervaring in het waxen van de schaamstreek? Hier vind je waxsalons die voldoende ervaren zijn om jou een goede Brazilian wax ervaring te bezorgen. Niet zomaar een schoonheidssalons die het waxen “erbij” doet, maar een wax salon die de kunst van de Brazilian wax methode goed onder de knie heeft. 

Dus twijfel niet en maak een afspraak met een Brazilian waxsalon die wij op onze website aanbevelen.

Waarom waxen?

Waxen is een methode van ontharen die in afgelopen decennia enorm aan populariteit is toegenomen. Dat is ook niet gek. Waxen is een uiterst geschikte manier om voor langere tijd van ongewenst lichaamshaar af te zijn. Het resultaat is zacht, fris en hygiënisch. Een onthaart lichaam masseert fijn en makkelijk. Maar daarnaast zijn er nog legio voordelen op te noemen waarom deze manier van ontharen zo populair is. Zo komt het lichaam mooier tot uiting (denk aan bodybuilders), maar het is ook bekend dat een gewaxt lichaam minder transpireert. Zelfs het ontharen van de schaamstreek is de gewoonste zaak van de wereld geworden. Zo is een Brazilian wax allang geen taboe meer. En waarom zou het ook? Want ook de Brazilian wax kent vele voordelen. Ben je benieuwd naar een Brazilian wax behandeling? Kijk hier waar je een waxsalon in Flevoland kunt vinden

Jouw ervaring met een Brazilian waxsalon

Jouw ervaring bij onze wax salons horen we graag. We willen namelijk op waxing-salon.nl een overzicht presenteren van professionele salons die het ontharen door middel van waxen deskundig uitvoeren.

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

Vind op waxing-salon alle Brazilian wax salons die jou een onvergetelijke ervaring bezorgen. Want het waxen van de intieme zones is een vak apart. Hier vind je de salons waarbij de Brazilian wax een specialiteit is. Je hoeft je niet te schamen. Onze specialisten hebben alles al wel zo’n beetje gezien. En natuurlijk ben je voor de eerste keer wat onwennig en moet je over een drempel. Daar wordt je goed bij geholpen. Zeker bij de eerste keer wordt er extra tijd voor je uitgetrokken. Stop met scheren en ervaar alle voordelen van een Brazilian wax! 

 

;

Brazilian waxsalons in Nederland

;

Onafhankelijk

;

Brazilian & Boyzilian wax

;

Gratis vermelding voor klanten van waxing-shop.nl

Heb je vragen over de werking van de website? dan kun je via het contactformulier je vraag stellen. Wil je een vermeling op onze website of een eigen pagina? Ook dat is mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de kosten en wat we voor jou kunnen betekenen. 

info@waxing-salon.nl

;

De beste waxsalons

;

Gespecialiseerd in waxing

;

Bestel wax met gratis vermelding

;

Vergoot je vindbaarheid